Zaštita na radu - propisi, cijene, obveze, ponude

Novosti iz zaštite na radu. Pregled obveza poslodavca i prava radnika. Cijena zaštite na radu, ponude, popusti.


Obveza vođenja evidencija iz zaštite na radu

Obveza vođenja evidencija iz zaštite na radu

Prema čl. 61 Zakona o zaštiti na radu poslodavac mora voditi evidencije o ozljedama na radu, profesionalnim bolestima i nezgodama na radu, čuvati isprave, davati obavijesti i podatke.

Dakle, poslodavac mora voditi evidencije:

  • radnika osposobljenih za rad na siguran način

  • o radnicima raspoređenim na poslove s posebnim uvjetima rada

  • radnika koji su na radnom mjestu se ozljedili ili oboljeli

  • o rokovima u kojima se mora izvršiti pregled ili ispitivanje sredstava, radne okoline i osobnih zaštitnih sredstava

  • o opasnim radnim tvarima koje proizvodi, prerađuje ili upotrebljava

  • o ozljedama na radu, slučajevima profesionalnih bolesti i poremećajima koji su mogli izazvati štetne posljedice

Navedeno propisano je Pravilnikom o evidenciji, ispravama, izvještajima i knjizi nadzora iz područja zaštite na radu.


Sve navedeno omogućava Evidpro, specijalizirano softversko rješenje za vođenje evidencija iz zaštite na radu, ali i zaštite od požara, zaštite okoliša, sanitarne kontrole i svakodnevnih obveza.

Također, omogućeno Vam je vođenje evidencija o zaposlenicima i poslovnicama te praćenje troškova ispunjenja zakonskih obveza. Naime, uz svaku obvezu imate mogućnost unosa troška što Vam omogućava planiranje budućih financijskih izdataka i jednostavnu izradu financijskih izvještaja vezanih uz ispunjenje Vaših zakonskih obveza.

Iz područja zaštite na radu Evidpro omogućava praćenje i vođenje propisanih evidencija, ali i izradu EK-1, EK-2, EK-3 obrazaca, zapisnika o praktičnoj osposobljenosti, izradu i praćenje prijava ozljeda na radu, obavijesti o ozljedama na radu, godišnjih izvještaja o ozljedama na radu, uputnice za liječničke preglede i prijave gradilišta.

Vođenje evidencija iz zaštite od požara omogućava praćenje rokova ispitivanja sustava za zaštitu od požara, praćenje rokova izrade i dostave dokumentacije i kalkulator za izračun potrebnog broja vatrogasnih aparata, sukladno Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o vatrogasnim aparatima (NN 74/2013).

Vođenje evidencije iz zaštite okoliša omogućava praćenje i izradu obrazaca ONTO (prema Pravilniku o gospodarenju otpadom NN 23/14), ONTO-U, ONTO-G i ONTO-BA, PL-PPO, PL-SPO, EHOS te obrazaca PL-O i PGO-PO (Prema Pravilniku o gospodarenju otpadom NN 23/14).

Uz vođenje evidencija iz područja sanitarne kontrole lakše ćete voditi računa o isteku sanitarnih knjižica Vaših zaposlenika, ispitivanjima kuhinjskih napa i sustava ventilacije, uzorkovanjima hrane i primjeni DDD mjera, valjanosti uvjerenja o položenim higijenskim minimumima i za rad s kemikalijama.

Svakodnevne obveze uključuju praćenje isteka ugovora o najmu, ugovora o radu, ugovorima o pružanju usluga, servisima službenih vozila i tehničkim pregledima, valjanosti energetskog certifikata, dostavi dokumentacije... Osim navedenih, stojimo Vam na raspolaganju glede dodavanja obveza specifičnih uz Vaše poslovanje.

Uz sve navedeno, vrlo je jednostavno filtrirati podatke i raditi raznolike izvještaje koje možete koristiti kao dokumentaciju pri planiranju budućih izdataka, poslovanja, prijave na natječaje itd.

Za sve dodatne informacije posjetite www.evidpro.hr.

Zatražite ponudu za usluge zaštite na radu

Izrada web stranica E-start

Evidpro - vođenje zaštite na radu, zakonskih obveza i troškova

Zadnje vijesti:

Pravilnik o izloženosti statodinamičkim,psihofiziološkim i drugim naporima radnika
Ministarstvo zdravstva donijelo je ovaj pravilnik za zaštitu zdravlja radnika izloženih ovim naporima, a mi donosimo kratki pregled pravilnika....
Pročitajte više

Pružanje prve pomoći na radnom mjestu – obveze poslodavca
Svaki poslodavac dužan je osigurati odgovarajuće uvjete za pružanje prve pomoći unesrećenim radnicima do dolaska hitne medicinske pomoći ili prebacivanja u bolnicu ili ambulantu. To uključuje osiguranje os...
Pročitajte više

Obveze poslodavaca iz zaštite na radu – 2020
S obzirom na nekoliko dosadašnjih izmjena zakona i pravilnika napravili smo ovaj članak s popisom obveza poslodavaca iz zaštite na radu. Sažeti popis pročitajte ovdje, dok detaljnije informacije možete pron...
Pročitajte više

Najčešćih 16 rizika na gradilištu [INFOGRAFIKA]
Donosimo kratki pregled i prikaz najčešćih rizika na gradilištu....
Pročitajte više

Što dolazi s izmjenom Zakona o zaštiti na radu?
Nedavno je na snagu stupio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti na radu, a sa sobom je donio nekoliko izmjena koje se tiču samih poslodavaca i radnika i njihovih obveza. Donosimo pregled izmjena Zakona...
Pročitajte više

Zaštita na radu za strane radnike
Za ovu godinu kvote za zapošljavanje stranih radnika prilično su povećane. Strani radnici koji dolaze raditi u Hrvatsku, najčešće na poslovima u građevinarstvu i ugostiteljstvu, moraju biti upoznati i prid...
Pročitajte više